Van Koesveld Barneveld

Menu
Hypotheek voor flexwerkers

U als flexwerker met een flexibele arbeidsovereenkomst kunt nu ook bij Van Koesveld terecht voor BLG Wonen hypotheek met een perspectiefverklaring. Zo wordt het kopen van een huis ook mogelijk voor mensen zonder vast contract. Dat is belangrijk omdat uit cijfers van het CBS blijkt dat 52% van de Nederlandse beroepsbevolking tussen de 25 en 35 jaar werkzaam is op flexibele basis.

Wat verandert er?
Het flexibel inkomen wordt gemiddeld over drie jaar, waarbij het huidige salaris als bovengrens wordt gehanteerd. Echter, wanneer een klant een perspectiefverklaring heeft, wordt de bestendigheid van het huidige inkomen met de verklaring aangetoond en wordt het huidige inkomen door de hypotheekverstrekker als vast inkomen meegenomen in de toetsing bij hypotheekverstrekking. Hiermee komt de drie-jaarseis te vervallen en rekent BLG Wonen met het huidige inkomen.

Wie komt in aanmerking? 
De perspectiefverklaring is beschikbaar voor flexwerkers die werkzaam zijn via de Randstad Groep (Randstad, Yacht en Tempo Team). Medewerkers komen in aanmerking als zij tenminste een jaar beoordeelde werkervaring hebben (meestal is er dan sprake van een tweede arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd) of een fase B arbeidsovereenkomst conform de CAO voor uitzendkrachten. Op termijn zullen naar verwachting ook andere uitzendorganisaties de verklaring af gaan geven. 

Hoe werkt het?
Uw kunt een perspectiefverklaring aanvragen bij uw uitzendbureau. Met de perspectiefverklaring behandelt de bank het als vast inkomen. Voor het indienen wordt een perspectiefverklaring gezien als een werkgeversverklaring. De hypotheek wordt vervolgens als reguliere aanvraag behandeld.

Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Zoekt u dan contact met ons. In de bijlage vindt u alvast meer informatie over de perspectiefverklaring. U kunt contact met ons opnemen,  wij helpen u graag verder.

 


Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld
T. 0342-424242 - M. 06-2908 2610 app - info@koesveld.nl