Van Koesveld Financiele Specialisten
Sinds 1984, klantwaardering 9+

Menu
Budgetcoaching, snel financieel gezond volgens de NIBUD methode


Budgetcoaching voor wie?

Particulieren met een minimaal modaal inkomen (Ä36.500) of een veelvoud daarvan. Wij helpen u volgens de NIBUD methode in een korte tijd uw financiŽle zaken recht te trekken als er meer uitgaat dan er binnen komt of zodat er bijvoorbeeld meer op de hypotheek of andere schulden afgelost kan worden.

Wat is een budgetcoach?

De definitie van een budgetcoach: een (tijdelijke) steun en toeverlaat voor mensen die het overzicht in hun financiŽle huishouding kwijt zijn. Een budgetcoach is een persoon die klanten persoonlijk begeleid door middel van voorlichting, begeleiding en advies naar financiŽle zelfstandigheid, orde op zaken stelt.

Dit doen we door jouw administratie helpen op orde te brengen, inzicht te geven in jouw inkomsten en uitgavenpatronen, jouw kennis over administratieve en financiŽle zaken te verruimen.

Een budgetcoach is geen schuldhulpverlener, die gaat een stap verder. Je kunt (grote) schulden wel voorkomen met een budgetcoach. Mochten de schulden te groot zijn, dan kunnen we doorverwijzen naar een schuldhulpverlener.

Waarom een Budgetcoach inschakelen?

Een budgetcoach kan ervoor zorgen dat je beter inzicht krijgt in wat alles kost, leren dat aanbiedingen niet altijd aanbiedingen zijn en het gevaar van leningen leren inschatten. Een budgetcoach helpt je geld over te houden in plaat van geld tekort te komen.

De budgetcoach helpt met inzicht te verkrijgen in je uitgaven, bijvoorbeeld van boodschappen. De coach leert je waar je vooral op moet letten en wat je beter niet kan doen. Iedere winkel, reclame, folder is erop ingesteld om je wat te verkopen, soms is die boodschap heel duidelijk, maar al te vaak is er een verborgen reclamedoel. Als je na een traject met een budgetcoach jouw geld beter leert beheren en meer voor minder kunt doen, verdien je de investering die de budgetcoach jouw heeft gekost al snel terug. Het beste kan het traject worden gezien als een cursus anders omgaan met geld, hier heb je jaren later natuurlijk nog plezier van.

Budgetcoaching geeft direct inzicht

Met een duidelijk overzicht van wat de inkomsten en uitgaven per maand zijn en waar dus alle euroís naar toe verdwijnen, ben je al een hele goede stap op weg naar bezuinigen en het anders indelen van de inkomsten en uitgaven. Misschien heb je recht op toeslagen, subsidies of tegemoetkomingen waar je niets van wist.

Met een gericht NIBUD werkplan heb je binnen 3 maanden overzicht en binnen 6 tot 12 maanden zijn je uitgaven in overeenstemming met de inkomsten.

Betaalbaar.

Het eerste gesprek op kantoor van maximaal een uur is voor onze rekening. Het inventariseren, het in kaart brengen en opzetten van het coachingtraject is een all-in prijs van Ä495. Daarna gaat een abonnement vanaf Ä80 per maand voor de duur van 6 of 12 maanden. Afhankelijk hoe snel u resultaat wilt en kunt bereiken. Ons uitgangspunt is hier dat u door het volgen van onze budgetcoaching beter en meer ontspannen met geld om kunt gaan zonder stress of tekorten. En dat lukt gegarandeerd. 
Voor zakelijk coaching aangepaste tarieven.

Is een budgetcoach altijd nodig?
In ons eerste onderhoud, kosteloos, proberen we de problemen boven tafel te krijgen. Vaak zijn aanwijzingen hoe handig met geld om te gaan, met een paar passende tools (apps) al voldoende om weer grip op het geld te krijgen. Dan is de volgende stap om met discipline heel punctueel op te pakken. Het vergt even wat inspanning. Val vooral niet terug in oude gewoonten. Vaak gaat dat vanzelf. De knop moet om. Lukt dat uiteindelijk niet, dan pakken we alsnog het traject Budgetcoaching op. Dan lukt het gegarandeerd.

Meer weten? Neem contact met ons op.
 

Barnseweg 114 - 3771 RP - Barneveld - www.koesveld.nl
Tel.
0342-424242 - info@koesveld.nl